Бежанският поток в ЕС няма да намалява, този проблем може

...
 Бежанският поток в ЕС няма да намалява, този проблем може
Коментари Харесай

Путин: Бежанският поток към ЕС няма да намалява

 Бежанският поток в Европейски Съюз няма да понижава, този проблем може да се реши по политически път, съобщи съветският президент Владимир Путин след среща в Москва с унгарския министър председател Виктор Орбан, съобщи Българска телеграфна агенция.
„ Броят на мигрантите непрекъснато пораства, обстановката се трансформира единствено географски, след това потоците още веднъж нарастват. Ясно е, че капацитетът за миграция в Европа е грамаден. Въпросът е в политиката ", сподели Путин.

Той посочи, че в случай че миграционните процеси се насърчават с високи обществени помощи и други придобивки, няма да има предпоставки за прекъсване на бежанския поток.„ Нашите сътрудници в Европа обаче би трябвало сами да решат кое съгласно тях е най-предпочитано за Европа и за развиването й ", акцентира съветският държавен глава.

Той направи паралел с миграционните процеси в Русия, като означи, че в страната има проблеми, свързани с пребиваването на чужденци на територията на страната. „ В известна степен това не е по-просто, в сравнение с в Европа, тъй като нямаме граници със страните, откъдето идват мигрантските потоци. Нашият случай обаче има и свои особености - по предписание това са хора от някогашните руски републики ", сподели Путин.

Той разясни, че това значи, че идващите в Русия владеят съветски език, схващат основите на съветската просвета и като цяло по-лесно се приспособяват към съветската реалност. " Има си обаче и проблеми, в това число на пазара на труда ", призна съветският президент.

Според него обаче в Европа ситуацията е по-сложно.

„ Хора със напълно различен културен код идват на територията на европейските страни. Това пригаждане е доста комплициран развой. Това са проблеми, които би трябвало да се решат в Европейски Съюз ", уточни той.

„ Съдейки по протичащото се (в Европа), бежанският поток надали ще намалее. Отначало се говореше за бежанци от Сирия, от Ирак, от други страни в Близкия изток. Сега към този момент се приказва за Черна Африка ", означи Путин.

 

 
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР